RSS

Skanderbeg Warrior King of Albania


Skanderbeg Warrior King of Albania

Titulli................Scanderbeg The Warrior King
Gjinia.................Dokumentar Histori
Regjia.................Nik Gjonaj
Skenari................Nua Gjelaj
Drejtor Fotografie.....Anthony "Spike" Simms
Prodhuar nga...........Nik Gjonaj, Nua Gjelaj
Sound..................ORACLE POST
Narrator...............Peter Carey
Production Designer....Nua Gjelaj
Kostumografia..........Katerina Boci
Graphic Designer.......Robert Sturm
Aktore.................Anton Gojcaj si Skenderbeu,Zef Lulgjuraj, Tom Ivanaj, Mirash Gjelaj, Iliriana Sinishtaj, Mario Malotaj, Gjergj Micakaj, Luke Micakaj etj

Bazuar ne
"Historia de vita et gestis scanderbegi, epirotarum principis" by Tringa Gojcaj

Përmbajtja
Shumë kohë më parë, mes qytetërimeve ndërluftues të Lindjes dhe Perëndimit, tej, në horizontin e lindjes kishte nisur të shquhej ëndrra e perandorisë universale, sepse ishte ngjallur shtëpia osmane... Perandoria Otomane gëlltiste pa mëshirë popuj dhe kombe.
Një luftëtar do të lindte dhe, një popull i etur për liri do të thyente zinxhirët e skllavërisë e do të sakrifikonte gjithηka për lirinë.I rrëmbyer prej familjes dhe atdheut të tij, një princ i ri qe marrë zvarrë drejt oborrit të gjysmëhënës. I rritur në pallatin e Sulltanit dhe i destinuar të ishtë komandanti më i shkëlqyer i kohës së tij.
Duke e detyruar të heqë dorë prej emrit të tij katolik dhe të pranojë Islamin, Sulltan Murati i 2-të do t’i vinte atij emrin prej të cilit bota do ta njihte përgjithnjë, Skënderbe! Ky emër do të mbillte tmerr tek armiqtë e tij dhe do t’i ngjallte shpresën një bote në prag të harresës.
Në një moment vendimtar, një vendim po aq ventimtar! Skënderbeu dhe luftëtarët e tij besnikë, kthehen në atdheun e tyre dhe besimi në Krisht, duke bashkuar princat shqiptarë kundër kolosit otoman.
Skënderbeu dhe populli i tij vuajtën ndjenjën e tyre, të braktisur, të tradhëtuar, të vrarë e të skllavëruar për mëse ηerek shekulli. Duke luftuar në vendin e tyre, deri në shkatërrim, rezistenca shqiptare shpëtoi Qytetërimin Perëndimor nga Pushtimi Otoman.
E shpëtuar prej territ të harresës, kjo rrëfenjë heroike u dokumentua nga një murg Katolik Shqiptar, Marin Barleti, i cili dëshmoi perëndimin e Epokës së Skënderbeut.
Fati i një njeriu, u kthye në luftën historike të një kombi, për Liri!
Lavdia, ka një çmim të tmerrshëm!

Shkarko (Download)
CD 1
http://www.megaupload.com/?d=EY82JQ7Y

CD 2
http://www.megaupload.com/?d=BFLTQR9Y 


Password   www.albwzone.com
blog comments powered by Disqus
Powered by Alba-Hack